FødevareWatch

Stigende smitte får arbejdspladser til at overveje julefrokosten

Mens flere firmaer overvejer julefrokosten grundet corona, har flere allerede aflyst, uden der er krav om det.

Foto: Jørgensen Jakob/Ritzau Scanpix

Tusindvis af danske arbejdspladser har de næste uger planer om at invitere de ansatte til årets julefrokost.

Men den seneste tids stigende smitte med coronavirus får flere arbejdspladser til at overveje julefrokosten, og om den skal udsættes eller aflyses.

I Dansk Industri, der har mere end 18.700 medlemsvirksomheder, hører man om to typer af bekymringer. Det fortæller vicedirektør Henriette Søltoft.

"Dels hører vi om de virksomheder, der har overvejelser om, hvorvidt de skal gennemføre julefrokosten set i lyset af den stigende smitte, der er," siger vicedirektøren.

"Dels er der bekymring i hele den del af erhvervslivet, der har været sindssygt hårdt ramt under corona på grund af nedlukning, og som stadig har et kæmpe omsætningstab, der over tid skal indhentes. Det er eksempelvis de virksomheder, der leverer ind til julefrokosterne."

I SMVdanmark, der organiserer små 18.000 små og mellemstore virksomheder, oplever man allerede en markant stigning i antallet af aflysninger blandt de virksomheder, som leverer til julefrokoster.

"Kunderne aflyser af frygt for smitte, så det er jo deres eget valg. Men de gør det, fordi myndigheder og politikere har opgraderet corona til en samfundskritisk sygdom, og derfor bliver folk bekymrede," siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

Han mener, at det på grund af situationen er blevet tid til at genindføre en eller anden form for kompensation til de virksomheder, der rammes.

Tager selv beslutningen

I øjeblikket er der ingen restriktioner, som forbyder virksomheder at invitere de ansatte til julefrokost.

Uanset er der allerede flere virksomheder, der har valgt at aflyse julefrokosten. Det drejer sig ifølge DR om eksempelvis Danske Fragtmænd, Danfoss og DR.

Ifølge Fagbladet 3F følger en række andre virksomheder situationen tæt og har taget beslutning om særlige forholdsregler.

Blandt andet Salling Group planlægger at afholde julefrokoster som normalt, men med krav om coronapas.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at den i øjeblikket ikke har specifikke anbefalinger vedrørende julefrokoster.

Styrelsen har dog en række smitteforebyggende råd, som den opfodrer alle til at benytte sig af.

Et af de generelle råd er at blive vaccineret, og et andet er at blive hjemme og blive testet, hvis man oplever symptomer på corona.

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier