FødevareWatch

ISS-topchefen er forarget over ringe respekt for servicefag

Jacob Aarup-Andersen og ISS ansætter hvert år 125.000 nye medarbejdere. Topchefen er personligt indigneret over, hvordan folk taler om servicejobs.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Hvert år hyrer Jacob Aarup-Andersen og ISS 125.000 nye medarbejdere, og målt på antal ansatte er ISS suverænt Danmarks største virksomhed. Topchefen er forarget over, danskernes holdning til job i servicefaget.

Det skriver Berlingske Business.

Som topchef i kæmpevirksomheden ISS har Jacob Aarup-Andersen fulgt Berlingskes reportager om, hvordan mange ledige københavnere nægter at tage et rengøringsjob.

Det forarger ISS-topchefen.

"Jeg har også fulgt den debat, der har været på det seneste, og jeg må sige, at jeg bliver personligt indigneret, når jeg ser, hvordan folk taler ned om det at være rengøringsmedarbejder eller udføre andre servicejob," siger Jacob Aarup-Andersen.

Flere ledige siger lige ud under anonymitetens dække, at de ikke vil gøre rent. Det er under deres værdighed, og ledige designere og akademikere foretrækker at gå på dagpenge i månedsvis, mens de venter på noget bedre.

Jobcenter København har trods 24.000 jobparate arbejdsløse ikke været i stand til at finde ledige, der vil gøre rent eller rede senge eller udfylde andre servicejob.

Danske Banks tidligere kronprins, som nu står i spidsen for servicegiganten, er altså om nogen storkunde på et jobmarked, som i den grad er sælgers marked med brutal og global mangel på arbejdskraft.

Jacob Aarup-Andersen er stadig temmelig ny som ISS-chef. Kun 14 måneder er der gået, siden han efter 20 år i finansverdenen forlod Danske Banks direktion.

Compass Group slår Meyers af pinden i Novo Nordisk

Medarbejderjagt bliver et forretningskritisk element i Coop

Britisk cateringselskab fortsat langt under 2019-niveau på omsætning

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier