FødevareWatch

Flere gæster end ventet giver Tivoli tro på mere i 2021

Tivoli opjusterer forventningerne til 2021, efter der har været flere gæster. Men der ventes stadig underskud.

Foto: PR / Tivoli

Forlystelsesparken Tivoli i København har nydt godt af, at restriktionerne til at inddæmme coronasmitten er blevet løftet.

Det har betydet, at der - særligt i sensommeren - har været flere gæster i haven, end det var forventningen tidligere på året.

Det giver Tivoli tro på et bedre 2021 end tidligere, og der ventes nu et salg på op mod 700 mio. kr.

Tidligere ventedes en omsætning omkring 600 mio. kr., oplyser Tivoli i en meddelelse til børsen, hvor selskabet er noteret.

"Det er en udvikling, der har taget fart, i takt med at restriktionerne er blevet lettet, og gæsterne for alvor har kunnet tage godt imod de mange nye aktiviteter," siger direktør Susanne Mørch Koch.

"Nu venter Halloween i Tivoli lige om hjørnet, og det er traditionelt en stærk sæson for os," lyder det i en pressemeddelelse.

Trods de lysere udsigter tegner 2021 til at blive et dårligere år end dem, der var i årene op til, at ny coronavirus ramte Danmark i 2020. I 2019 havde Tivoli en omsætning på knap 1,1 mia. kr.

2021 ser dog ud til at blive bedre end sidste år, hvor corona ramte. Her havde forlystelsesparken et salg på knap 500 mio. kr.

Det har kostet dyrt for Tivoli, at samfundet har været lukket ned. I de første seks måneder af 2021 var der knap en halv millioner gæster. Det er omkring en tredjedel af det normale i tiden før coronavirus.

Særligt de udenlandske gæster, der normalt udgør omkring hver tredje besøgende, har manglet, da rejserestriktioner har begrænset antallet af turister betragteligt.

Selv om facit for 2021 nu ventes at være bedre, end hvad der tidligere blev spået, er der dog stadig udsigt til et underskud.

Tivoli forventer i år et underskud før skat på omkring 65 mio. kr. Tidligere ventedes et underskud på op mod 100 mio. kr.

Carlsberg napper festival fra Royal Unibrew

Rejste fra familien i to år for at forfølge direktørkarriere: "Det var helt forkert"

Genåbningen kan mærkes i Tivoli der dog fortsat har underskud

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier