FødevareWatch

Sommeren bød på rekordmange ledige restaurantjobs

I august blev der slået 88 pct. flere stillinger op end normalt. Behovet for nye medarbejdere lader ikke til at være aftaget over sommeren, skriver privatøkonom om tallene.

(ARKIV) | Foto: Joachim Adrian

Niveauet af ledige arbejdspladser i restaurationsbranchen er stadig rekordhøjt.

Det skriver Danske Bank på baggrund af tal fra Damvad Analytics.

Alene i august måned blev der i branchen slået 88 pct. flere stillinger op end normalt.

"Der er fortsat meget tryk på arbejdsmarkedet, og behovet for nye medarbejdere lader ikke til at være aftaget henover sommeren. Spørgsmålet er primært, om vi også skal begynde at bekymre os for, om virksomhederne kan finde medarbejdere til alle de nyopslåede stillinger," skriver Louise Aggerstrøm Hansen, der er chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank, på baggrund af tallene.

Tendensen i restaurationsbranchen taler ind i situationen i resten af samfundet, hvor der i august var 46 pct. flere ledige stillinger at søge i år end på samme tidspunkt sidste år. For juli og august skal man helt tilbage til starten af 2008, før der sidst var så mange jobs at søge.

McDonalds-samarbejde åbner nye døre for viborggensisk kaffevirksomhed

Flammen-direktør: "Regeringen skruer på de rigtige knapper, men det hjælper ikke nu og her"

Digitaliseringen halter på restauranter og cafeer  

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier