FødevareWatch

Manglende kompensation presser natklubejer

Løn er sat på pause, huslejen kan ikke betales og kreditten er tyndslidt for københavnsk natklubejer. "Jeg synes mildt sagt, at det er en politisk svinestreg," lyder kritikken.

(ILLUSTRATION) | Foto: Anita Graversen

Manglende kompensationskroner til faste udgifter sætter nu tommelskruerne på forretningen hos natklubejer Bjarke Reventlow; Kreditten er væk i banken, huslejen kan ikke betales – og de ansatte kan ikke få løn.

Det er opsummeringen hos Bjarke Reventlow, der i et interview med DR uddyber, at han nu har mistet tilliden til, at han vil modtage kompensation fra regeringens kompensationsordning for de seneste fire måneders faste udgifter.

"Jeg synes mildt sagt, at det er en politisk svinestreg, at vi bliver lovet en masse hjælp, som vi ikke får. Jeg synes, at det er en fuldstændig mangel på empati for en branche i knæ," siger Bjarke Reventlow til DR.

Natklubejeren møder opbaknig hos brancheorganisationen Horesta, hvor politisk direktør Kirsten Munch Andersen advarer om, at man er ved at have nået "den grænse, hvor virksomhederne ikke kan overleve uden hjælp".

Erhvervsminister Rasmus Kollerup (S) har tidligere henvist til, at pres fra EU har været den primære grund til problemerne med at udbetale kompensation. Ministeren har imidlertid ikke ønsket at stille op til interview om sagen.

Brancheforening: Husk nu at støtte nattelivet 

Tvivl om regler kan have holdt barer fra at holde længere åbent 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier