FødevareWatch

Restaurationer: Tidlig lukning koster halv milliard om måneden

Krav om lukketider er dyrt for barer, cafeer og spisesteder dyrt, melder Horesta. Under EM forventes det at blive forstærket, da gæsterne skal sendes på gaden til tiden.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Regningen for at lukke tidligt på værtshuse, cafeer og spisesteder efterlader en høj regning til restauratørerne.

Det beretter brancheforeningen Horesta i en pressemeddelelse, hvor man estimerer, at udskænkningsstop og lukketidskrav hver måned betyder en mistet omsætning på 500 mio. kr.

Og når EM i fodbold bliver sparket i gang senere på ugen bliver denne problemstilling endnu mere udtalt, idet serveringsstederne kan risikere at måtte stoppe udskænkningen i anden halveg af de sene kampe og sende folk ud ved forlænget spilletid.

"Man smitter hverken mere eller mindre før eller efter kl. 22. Dertil kommer, at selv sundhedseksperter har påpeget problemet i, at man ved en fast lukketid ender med at sende mange mennesker ud på gaden på samme tidspunkt," siger politisk direktør Kirsten Munch i en skriftlig kommentar.

Hun mener, at det er tid til at gøre op med de strikse krav.

"Vaccinationsdækningen stiger, og vi har lave smitte- samt indlæggelsestal. Hvad mere skal der til for, at vi begynder at kære os om de virksomheder, der gennem 15 måneder har tabt penge hver eneste dag? Vi mener, at det er på tide, at alle restriktionerne frafalder, nu hvor alle over 50 år er blevet tilbudt vaccinen," siger hun.

Horesta vurderer samtidig, at kravet om coronapas hver måned koster serveringsstederne 1 mia. kr. i tabt omsætning.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier