Sommerpakke er på plads - Horesta savner mere effekt

Flertal i Folketinget har vedtaget en sommer- og erhvervspakke med støtte til at rejse billigere. Horesta advarer om at krisen i restaurationsbranchen fortsætter.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG TORBEN SALOMONSEN

Et bredt flertal i Folketinget er fredag blevet enige om at udmønte de omkring 1,65 mia. kr., som flertallet i maj satte af i en sommer- og erhvervspakke under coronakrisen.

Lige som sidste år bliver det muligt at rejse billigt eller gratis, meddeler Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer, at man kan købe et rejsepas til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

Transportministeriet meddeler, at der vil blive udbudt op mod 66.000 rejsepas. Dette tilbud er gældende i juli, august og september.

"Over en million passagerer benyttede sig af tilbuddet sidste sommer, og jeg er derfor tilfreds med, at aftaleparterne er enige om at kunne tilbyde danskerne de muligheder igen i år," siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

Kritik af effekten

Hos brancheforeningen Horesta vil man gerne advare imod at tro, at pakken kan bringe turismeerhvervet ud af krisen.

”Al hjælp til vores erhverv hilser vi velkommen. Men det er svært at forestille sig, at sommerpakken reelt kan skubbe gang i omsætningen i et erhverv, som er ekstremt presset og lige nu kæmper for at komme på fode igen," siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch.

Hun advarer mod at tro, at sommerpakken redder arbejdspladser eller forhindrer konkurser.

"Pakken blev nærmest lanceret som en erstatning for, at kompensationsordningerne udfases fra den 1. juli. Men de to ordninger udligner på ingen måde hinanden," siger Kirsten Munch.

Sommerpakke udløser skuffelse hos hoteller og restauranter: "Det er virkelig ikke tilstrækkeligt" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også