FødevareWatch

Træg start for økomærke: Efter 12 år er kun få danske restauranter med

Mens det går strygende med økomærkningen i kantiner, institutioner og hospitaler, halter horeca-segmentet bagefter. "Man kan ikke bare skifte hele vinsortimentet ud på samme måde, som man skifter til økologisk mælk derhjemme," siger fødevarechef i Horesta.

Foto: Mik Eskestad/PULS

Danske restauranter, hoteller og caféer har siden 2009 haft muligheden for at søge om Det Økologiske Spisemærke, men 12 år senere, er det stadig et fåtal i branchen, der har benyttet sig af det.

Det viser tal fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, hvor det fremgår, at kun 314 spisesteder i horeca-segmentet er indehaver af et mærke. Ifølge tal fra Horesta er der mere end 17.000 spisesteder i Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier