FødevareWatch

Træg start for økomærke: Efter 12 år er kun få danske restauranter med

Mens det går strygende med økomærkningen i kantiner, institutioner og hospitaler, halter horeca-segmentet bagefter. "Man kan ikke bare skifte hele vinsortimentet ud på samme måde, som man skifter til økologisk mælk derhjemme," siger fødevarechef i Horesta.

Foto: Mik Eskestad/PULS

Danske restauranter, hoteller og caféer har siden 2009 haft muligheden for at søge om Det Økologiske Spisemærke, men 12 år senere, er det stadig et fåtal i branchen, der har benyttet sig af det.

Det viser tal fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, hvor det fremgår, at kun 314 spisesteder i horeca-segmentet er indehaver af et mærke. Ifølge tal fra Horesta er der mere end 17.000 spisesteder i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier