En chokoladepioners kamp: "Vi stod i et land, der var kørt ud over afgrunden"

PORTRÆT: Mikael Grønlykkes marcipansommerfugl faldt tungt, da Summerbird for første gang forsøgte at udfolde sine vinger i 1980'ernes Danmark. Befolkningen var sat på Schlüters kartoffelkur, nettoposerne fyldte gadebilledet, og der var ikke én krone i overskud til luksus. I over seks år kæmpede manden bag. Han troede fuldt og fast på den arv, han havde fået fra sine forældre, der havde skabt Løgismose-imperiet og Danmarks første Michelin-restaurant.

"Lærerne var koleriske, gamle bornholmere og rablende sindssyge," fortæller Summerbird-stifteren om årene på kokkeskolen i 1980'erne. Et sted præget af kæft, trit og retning – og oprørske elever. Foto: Mathias Christensen / Politiken / Ritzau Scanpix

Log ind for at læse artikler

Velkommen til FødevareWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et prøveabonnement.