FødevareWatch

Belgisk kødfabrik efterforskes for mærkningssvindel

Det belgiske føderale agentur for fødevaresikkerhed (FASFC) har lukket to fabrikker, der drives af kødforarbejdningsselskabet Verbist, efter selskabet er anklaget for svindel med etiketter.

Foto: POLFOTO

Efter indledende undersøgelser er den øjeblikkelige tilbagekaldelse af godkendte kødprodukter fra belgiske Veviba nu blevet endeligt efterprøvet og dokumenteret.

Det skriver Global Meat News.

I slutningen af februar og begyndelsen af marts undersøgte 20 FASFC-medarbejdere Veviba-fabrikken ledsaget af 41 politibetjente, om tilbagekaldelsen havde sin berettigelse, og ifølge nyhedsmedierne har FASFC nu fundet bevis på svindlen.

Ifølge FASFC fandt man "manglende overholdelse af fødevarelovgivningen for mange af de eksisterende produkter" og har i den forbindelse tilbageholdt alle produkter på lageret, skriver Global Meat News.

Kyllingkoncerns direktør anholdt i brasiliansk korruptionssag

Britisk kødskandale: Potentielt uhygiejnisk kød solgt til Cypern

Skandaleramt britisk kødselskab kollapser

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier