FødevareWatch

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Casper Vester har forladt stillingen som direktør og bestyrelsesmedlem i Raw Snacks. Det selskab, han for syv år siden lagde kimen til efter en tur i fitnesscentret, hvor han undervejs stod og manglede en sund energibar.

Det lykkes ham efterfølgende på knap seks år at puste så meget liv i madbarmærket, at den norske fødevarekoncern Orkla fik sultne øjne og købte selskabet via Naturli' Foods for halvandet år siden. Her blev Casper Vester tilknyttet som produktudvikler ved siden af sin post som direktør i Raw Snacks.

Nu har han imidlertid klippet snorene, der bandt ham til den fødevarebranche, som han har været del af i halvdelen af sit 34 år lange liv. Endda helt uden at blinke.

"Det er både vildt befriende og nervepirrende på en gang. For hvad skal man så fremadrettet? Omvendt har jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender. Til sidst står de og er nogle og halvtreds år, og deres børn er voksne og deres liv, har været levet gennem arbejdet. Det nægter jeg simpelthen. Det er livet for kort til," siger han til FødevareWatch.

Vi glemmer måske at mærke efter og tænke på, at tiden går. At vi bliver ældre, og arbejdet ikke skal styre hele tilværelsen.

Casper Vester, iværksætter.

Det er ikke fordi, at Casper Vester ikke har nydt at give den gas som selvstændig og i de virksomheder, han i tidens løb har arbejdet for - tværtimod. Måske kunne man i stedet sige, at livet blot har indhentet ham. Han blev far til en lille pige for et år siden, og i samme ombæring opstod tankerne om at give slip for en tid.

"Det har været en mega spændende og fed rejse med Raw Snacks og også i Naturli', hvor jeg har haft nogle fantastiske kollegaer. Jeg kunne bare mærke på min krop efter at have arbejdet selvstændig i syv år, at det med at ens arbejde styrer ens liv, det holder ikke længere. Det er kommet endnu mere på bordet efter, at jeg er blevet far," siger han.

I stedet for Casper Vester er Christian Munk hoppet ind som direktør i Raw Snacks, hvor der endnu ikke er præsenteret et nyt bestyrelsesmedlem.

Har krævet hårdt arbejde

Raw Snacks blev stiftet i 2012 og har siden båret præg af at være en startup-virksomhed. De sidste par regnskaber fra 2015 og 2016 har således budt på et minus på 88.449 kr. og et minus på 627.192 kr.

Det har krævet hårdt arbejde at løbe selskabet i gang, hvilket også har været en del af Casper Vesters overvejelser.

"Den tid, jeg har med min datter nu, får jeg ikke tilbage. Så det med at arbejde 70 til 80 timer om ugen, det vil jeg sgu ikke for at være ærlig. Nu havde jeg muligheden for at tage den tyr ved hornene," forklarer han.

casper vester.JPG

Trods udfordringer på de nederste linjer understreger Casper Vester, at han bestemt ikke mener, han forlader en synkende skude.

2017 har budt på flere store eksportordrer til bla. en schweizisk supermarkedskæde og sheiken Nils El Accad’s store grossist- og butikskoncern i Dubai, plus eksport til en række andre lande. Raw Snacks står desuden på dørtrinnet til nogle større eksportaftaler med tyske aktører.

"Det har selvfølgelig været en turbulent tid med at få en lille virksomhed som Raw Snacks ind i stor en organisation som Naturli' og så skulle skalere op. Jo, vi har haft udfordringer, men hvilken virksomhed har ikke udfordringer," siger han og uddyber:

"Men vi har kæmpet os videre og er kommet rigtig langt. Jeg ser Raw Snacks som en virksomhed med et kæmpe potentiale."

Regnskabet for 2017 er ikke tilgængeligt endnu, og da Casper Vester ikke er direktør eller tilknyttet selskabet mere, vil han lade den nuværende ledelse om at udtale sig om konkrete resultater.

Fik unik mulighed

Muligheden for at stoppe opstod efter, at Casper Vester vendte tilbage til Naturli's kontorer i Aarhus, da han var færdig med barsel. Her løb han nemlig ind i en periode præget af stress og mathed.

Det fik organisationen til at rette henvendelse til ham for at finde ud af, hvordan de kom videre, og ud af de samtaler groede muligheden for, at Casper Vester kunne stoppe og få den ro, som han ønskede.

"Der er ikke smækket med nogle døre overhovedet. Det er ganske enkelt fordi, at jeg rendte rundt og var stresset, og der samtidig kom nogle andre ting på mit værdibord," siger han og fortsætter:

"Vi glemmer måske at mærke efter og tænke på, at tiden går. At vi bliver ældre, og arbejdet ikke skal styre hele tilværelsen. Selvfølgelig er karriere en stor del af livet, og når man er passioneret og selvstændig, bliver det tit blandet sammen, hvilket også er fint i perioder. Det er bare vigtigt at leve livet og være der for familie, børn og venner og ikke mindst sig selv og det, havde jeg en formidabel mulighed for nu."

Casper Vester har ikke lagt planer for, hvad fremtiden skal bringe. Alt er oppe og vende også et farvel til fødevarebranchen og iværksættervejen, lyder det.

"Jeg har selvfølgelig et stort netværk og passion for fødevarebranchen, men det kan også være, at det var nu, man skal gøre helt op med branchen og finde på noget helt andet. Men jeg ved det ikke. Jeg går ind i den næste tid med et åbent sind, og så må vi se, hvad tiden bringer," lyder det.

Østjysk snackselskab udvider aftale med Dubai-sheik

Orkla-selskab har spist sig ind i dansk snackbarproducent

Østjysk snackbar hitter i udlandet

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier