FødevareWatch

Thisted Bryghus vokser og leverer tredje rekord på stribe

Der blæser milde vinde forbi bryggeriet i Thisted, som efter 25 år med økologiske øl i hanerne har fundet stor tilslutning fra hele landet. For ottende år i træk har direktør Aage Svenningen netop fremlagt et plusregnskab for bryggeriets 1200 aktionærer.

Foto: PR/Thisted Bryghus

Med et par knæk undervejs er landets femtestørste bryggeri, Thisted Bryghus, vokset hvert år siden årtusindskiftet, og regnkabsåret 2018/19 har ikke været nogen undtagelse.

Lørdag eftermiddag har bryggeridirektør Aage Svenningen fremlagt nøgletallene for året, der blev afsluttet 30. september, for 1200 af bryggeriets omkring 2200 aktionærer, og på den øverste linje kunne de glæde sig over en fremgang på godt 4,7 mio. kr.

Samlet omsatte bryggeriet for 53,6 mio. kr., fremgår det af en meddelelse, og det var 39 pct. mere end for bare fem år siden.

"Fra at have været et lokalforankret bryggeri er vi nu til stede i butikker i hele Danmark, og er der aftræk på hylderne, jamen så vokser omsætningen. Kendskabsgraden er også vokset markant i det her marked, der over 10-15 har fået en helt anden sammensætning af produkter og miks, og det har vi gavn af," siger Aage Svenningsen til FødevareWatch.

Rekordplus trods store investeringer

På resultatfronten affødte fremgangen øverst et overskud for ottende gang i træk, og ved samme lejlighed er aktionærerne blevet præsenteret for et rekordstort plus. Samlet blev resultatet før skat på 5,3 mio. kr. og på 4,1 mio. kr. efter skat.

"Det er et resultat, vi er tilfredse med og det bedste resultat i Thisted Bryghus historie. Det er ottende år i træk med overskud, og vi har igennem året haft godt styr på vores omkostninger. Jeg er tilfreds med resultatet set i lyset af, vi i regnskabsåret har gennemført investeringen i ny bygning og bryggeriudstyr og ligeledes har formået at holde fokus på kerneforretningen," lyder det fra Aage Svenningsen i en udsendt pressemeddelelse.

doc78647fm5kdxwbluxe6c.jpg
Thisted Bryghus kunne i december åbne de nye lokaler efter en investering på 30 mio. kr. Det nye brygværk skal fremtidssikre bryggeriet, der har en historie med start i 1902. Foto: PR/Thisted Bryghus

Han henviser til de investeringer, der har været i forbindelse med opførelsen af et nyt brygværk, som har været i drift siden december. Samlet har det kostet bryggeriet de budgetterede 37 mio. kr., og i det afsluttede regnskab er de 25,9 mio. kr. af investeringerne konsolideret ind. Den sidste portion af investeringen til udvidelsen af bryggeriet bliver at finde i det næste regnskab.

"Det har været en rigtig stor omgang, og det har kostet mange penge at få det, som man kan sammenligne med badeværelse og køkken i parcelhus på plads. Det er dyre ting, men det er også ting, som betyder, at vi nu står rigtig godt rustet," siger Aage Svenningsen med videre henvisning til, at det gamle bryggeriudstyr var næsten 70 år.

"Det er en investering, som vi har været nødsaget til, og som mange andre bryggerier har været igennem for mange år siden, det er nu også kommet til Thisted Bryghus," tilføjer han.

Udvidelsen betyder, at produktionen er næsten fordoblet fra 3,5 millioner liter øl om året til cirka seks millioner liter øl om året, og som del af udvidelsen er der også gjort plads til fremtidssikring i form af muligheden for at få flere tanke ind.

Med de seneste investeringer stopper det ikke, men efter at have optaget lån for at komme i mål med nybyggeriet og det nye bryggerianlæg bliver hverdagen i fremtiden lidt mere almindelig, og det er tanken, at investeringsplanen og udviklingen af bryggeriet skal ske et skridt ad gangen, ifølge direktøren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier