FødevareWatch

Carlsberg indrømmer forurening i Nepal

Efter at have afvist tidligere anklager om forurening fra et Carlsberg-ejet bryggeri i Nepal gennem et halvt år, vedkender koncernen sig nu forureningen. (opdateret)

Foto: Philipp Guelland/AP Photo/Arkiv

P1-Orientering og Danwatch har tidligere dokumenteret forurening i miljøet omkring et af koncernens bryggeri i Nepal.

På trods af at flere eksperter vurderede, at forureningen med stor sandsynlighed stammede fra bryggeriet, fastholdt Carlsberg, at koncernens aktiviteter ikke var kilden.

Nu erkender Carlsberg dog over for Danwatch, at der har været forurening i forbindelse med bryggeriet.

Koncernen sendte sine egne folk af sted til bryggeriet for at undersøge forholdene og fandt tre mulige kilder til forureningen, lyder det fra pressechef i Carlsberg Kasper Elbjørn.

Kilden var ifølge Carlsberg bøndernes transport af mask, der er organisk affald fra produktionen.

"De identificerede den våde mask som en forureningskilde, fordi bønderne håndterede kornet uhensigtsmæssigt. Vi påtager os ansvaret for den forurening, og derfor har vi stoppet det øjeblikkeligt. Nu kører Gorkha masken direkte ud til bønderne," siger han til Danwatch.

Medie: Carlsberg anklaget for at stå bag forurening i Nepal

Cees 't Hart: God fart i Asien - vi har momentum i Kina

Kinabutikken giver Carlsberg hovedpine

Forsiden lige nu

Hedebølge presser dansk slagterigigant baglæns

Danish Crowns ledelse har lovet selskabets ejere, at slagterigiganten inden 2021 vil præstere en langt bedre indtjening end konkurrenterne. Lige nu har de store tyske slagterier dog det største forspring til Danish Crown i 10 år.

Billige afrikanske øl skal bane vejen for klodens kæmper

Mens europæiske og amerikanske forbrugere i stigende grad vender øl og alkoholiske drikke ryggen, har industrikæmperne indstillet kikkerten på det afrikanske kontinent, hvor afsætningen skal øges gennem blandt andet meget billige øl.

Er norsk netbutik på vej mod børsnotering?

Kolonial.no, den store tabsgivende dagligvarebutik på nettet i Norge, kan ifølge analytiker have kurs mod en børsnotering, efter at et svensk investeringsselskab har investeret 300 mio. norske kr. i forretningen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier