Laksearving topper norsk rigmandsliste

De åbne skattelister for 2021 i Norge viser flere fødevareprofiler i toppen blandt de rigeste nordmænd.
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

Fødevarer er et indbringende segment i Norge, hvor årets skattelister for 2021 netop er offentliggjort. Her ligger der som vanligt flere af landets fødevareprofiler i toppen, skriver E24.

Øverst på listen over personer med største indtægt i Norge finder man den 29-årige laksearving Gustav Magnar Witzøe, der sidder på hovedejerskabet af Kvarv-koncernen, der står bag lakseselskabet Salmar og en række andre selskaber som Amanda Seafoods i Danmark.

Hans far, Gustav Witzøe, sidder på styringen af koncernen, men sønnens indtægt i 2021 beløb sig til 1,2 mia. norske kr., og formuen rundede 19,7 mia. norske kr. Han betalte 551 mio. norske kr. i skat - og topper listen på alle parametre.

På tredjepladsen ligger detailmanden Odd Reitan, der sammen med sin far har opbygget Reitan-gruppen med Rema 1000-kæden som spydspids. Hans indtægt i 2021 har rundet 524 mio. norske kr., og formuen opgjort til 6,2 mia. norske kr.

Detailstifterens to sønner, Ole Robert Reitan og Magnus Reitan, ligger i øvrigt placeret lige efter på listen som henholdsvis nummer fem og seks med årsindtægter lige over 500 mio. norske. kr. Samlet set sendte de tre fra Reitan-familien mere end 600 mio. norske kr. ind i den norske stats skattekasse.

Et stykke længere nede på listen finder man Orkla-formand og storinvestor Stein Erik Hagen på plads nummer 62. Hans indtægt landede ifølge opgørelsen på godt 109 mio. norske kr. og en samlet formue på 128,9 mio. norske kr.

Rema 1000 er højdespringer i ny imagemåling: ”Vi er både glade og ydmyge”

Reitan-top får kritik efter udbetaling af milliardudbytte

Norske leverandører foretrækker forhandlinger med Norgesgruppen - Rema 1000 scorer lavest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også