FødevareWatch

Amerikansk suppeproducent oplever "moderat" vækst for året

Stigende omkostninger og tilbageholdende kunder gør dog, at suppeproducentens overskud ikke blev så stort som året før.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Fødevarevirksomheden Campbell, der bl.a. producerer suppe på dåse, kan melder om en vækst i nettoomsætningen for hele året på en pct., svarende til 8,56 mia. dollar, og understreger, at virksomheden vil ”fortsætte med at gøre fremskridt” i 2023.

Ifølge mediet Foodbev gik virksomheden ud af regnskabsåret, der sluttede den 31. juli 2022, med en organisk vækst i nettosalget på to pct., efter at inflationsdrevet prissætning og salgsfradrag af Plum Organics babymad og snacks blev udlignet. Den justerede EBIT faldt til 1,3 mia. dollar.

Fremgangen skete på tværs af alle kategorier inden for måltider, drikkevarer og snacks, men også genåbing af foodservice og salg af mærket Prego pastasauce bidrog til væksten.

”I løbet af regnskabsåret 2022 demonstrerede vi et betydeligt fremskridt i eksekveringen på tværs af virksomheden med forbedret ydelse i forsyningskæden og effektiv indtægtsstyring for at modvirke inflation. Vores solide fundament og momentum vil tjene os godt i regnskabsåret 2023, da vi fortsætter med at gøre fremskridt med at frigøre Campbells fulde vækstpotentiale,” siger adm. direktør Mark Clouse.

Dog medvirker stigende omkostninger og tilbageholdende kunder, der som følge af inflationen søger mere mod discount, at overskuddet faldt fra 288 mio. dollar året før til 96 mio. dollar, som Wall Street Journal beretter.

Amerikansk suppeproducent opjusterer salgsprognose

Inflation får marginerne til at svinde ind i amerikanske dagligvarekæmpe

Campbell landede som ventet i andet kvartal - fastholder forventninger

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier