FødevareWatch

Norsk fiskeeksport runder 1990-rekord

Især høje mængder og priser på laks er drivkraften bag den høje eksportværdi.

Foto: Thomas Larsen/JPK

Eksporten af norsk fisk og skaldyr har aldrig været højere i en enkelt måned, end den var i august, skriver Ilaks.

Den samlede eksportværdi nåede op på 12,5 mia. NOK, hvilket er en stigning på 2,9 mia. NOK sammenlignet med august sidste år. For hele året lyder eksportværdien indtil videre på 94 mia. NOK - en rekord, der ikke er set siden 1990.

”Det er især høje mængder og priser på laks, der er drivkraften bag eksportrekorden i august. Det er den bedste enkeltmåned nogensinde for laks målt i værdi, mens det er rekord for sej, ørred, kuller og hele hvidfiskekategorien,” siger Børge Grønbech, der er konstitueret direktør i Norwegian Seafood Council.

Værditilvæksten i eksport er primært sket til Nordamerika og Asien, mens eksporten til Europa er dalet som følge af faldende forbrug af fisk og skaldyr, oplyser mediet.

Grønlandske fiskefabrikker i priskrig på bagtæppe af fremgang i erhverv

Høje laksepriser sender også Salmar mod skyerne

Norsk lakseproducent skuffer i seneste regnskab

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier