FødevareWatch

Fødevarepriser tager nyt stort hop i Storbritannien

Presset på de britiske priser er på sit højeste niveau i 40 år - overraskende nyt hop i juli.

Kunderne i de britiske supermarkeder skal finde endnu flere penge frem til at dække indkøbene.

Nye tal fra det britiske Office for National Statistics viser således, at inflationen i juli nåede 10,1 pct. målt over de foregående 12 måneder. I juni var tallet på 9,4 pct. og dermed er niveauet det højeste i 40 år i den britiske økonomi. Og højere end de økonomiske analytikere havde spået.

Stigningen er i høj grad presset frem af prishop på fødevareområdet, der meldes som den største bidragsyder til inflationstallet for juli.

Det er især højere priser på brød, mælk, morgenmadsprodukter, ost og æg, mens også priserne på kød, grøntsager og chokolade er steget.


Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier