FødevareWatch

Britisk madleverandør serverer nyt milliardtab i første halvår

Leveringstjenesten Deliveroo har præsenteret endnu et stort minus og fortsætter tilbagetrækning fra europæiske markeder.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Mad til hurtig levering har langtfra været en god forretning for britiske Deliveroo det seneste halvår. Selskabet blev under stort ståhej børsnoteret sidste år i London, men har siden leveret en række skuffelser til aktionærerne.

I regnskabet for årets første seks måneder præsenterer madleverandøren, der i høj grad opfattes som et tech-selskab, et tab før skat på 147,3 mio. pund, svarende til omkring 1,3 mia. kr. Sidste års halvårsminus lød på 178 mio. pund. Det skriver blandt andre CNBC.

Mens omsætningen i de første seks måneder af 2021 voksede med 81 pct., har genåbningerne af restaurationslivet og prisstigninger skåret væksten ned til 12 pct. i år. Omsætningen landede på 1 mia. pund, mens de samlede salgsaktiviteter på selskabets platform opgøres til 3,6 mia. pund, hvilket er en vækst på 7 pct.

Deliveroo melder om planer for at trække sig ud af Holland, der dog kun udgør omkring 1 pct. af aktiviteterne, mens man tidligere har opgivet fodfæstet i både Tyskland og Spanien. Til gengæld påbegynder selskabet nu et tilbagekøb af aktier for en værdi af op mod 75 mio. pund.

Siden børsintroduktionen i foråret 2021 er selskabets aktie dykket kraftigt fra udbudskursen på 3,90 pund til nu at ligge i omegnen af 0.96 pund.

Hver tredje er villig til at droppe takeaway-leverandør med dårlige arbejdsforhold

Deliveroo stiger trods nedjustering af forventninger

Nyt online supermarked lancerer drop-zoner til levering af picnickurve i København

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier