FødevareWatch

Mowi opkøber skotsk lakseopdræt

Dermed positionerer verdens største lakseaktør sig yderligere i et land, der er vigtigt for laksekoncernen.

Foto: Mowi/PR

Norske Mowi, der er verdens største laksekoncern, har opkøbt Wester Ross Fisheries, et lakseopdræt baseret i den nordøstlige kyst i Skotland.

Det skriver mediet Undercurrent News.

Ifølge det britiske virksomhedsregister erstatter Mowi den tidligere hovedaktionær i selskabet, James ”Gilpin” Bradley. Hverken Mowi eller James Bradley har kommenteret opkøbet til Undercurrent News.

Ifølge mediet præsterede Wester Ross Fisheries i sit seneste regnskab en omsætning på 16,15 mio. pund, eller 139,9 mio. kr. Årsresultatet landede samtidig på 2,2 mio. pund (19 mio. kr.), et mindre fald fra 2,6 mio. pund (22,5 mio. kr.) året før.

Det norske medie Ilaks oplyser, at Wester Ross Fisheries blev grundlagt i 1977 af Robin Bradley og Alan Mann, og det er det ældste selvstændige lakseopdræt i Skotland.

Virksomheden samt datterselskabet Wester Ross Salmon har tre havområder i søerne Loch Kannaird, Loch Broom og Little Loch Broom så vel som et forarbejdningsanlæg i byen Dingwall ved den skotske østkyst.

De skotske kyster er vigtige for Mowi; således havde laksekæmpen ifølge sin laksehåndbog fra 2022 en høstmængde på 64.500 tons laks i 2021, hvilket gør koncernen til den største producent i Skotland. Mowi driver samtidig en blødningsstation i Mallaig ved vestkysten og et forarbejdningsanlæg i Fort William, der ligger i den vestlige del af højlandet.

Norsk fiskegigant får bøde på tocifret millionbeløb

Canada forlænger licenser for norske fiskekæmper

Storejer sælger ud for milliarder i norsk laksekæmpe

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier