FødevareWatch

Salling Group-topchef imponeret over ny Mars-boss

Per Bank har kendt den nye Mars-topchef Poul Weihrauch i over 20 år og har stor respekt for danskeren med nok det største internationale job nogensinde.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Intelligent, ydmyg og ligefrem. Roserne vælter ned over Mars Incorporateds nye danske topchef, Poul Weihrauch, fra Salling Groups Per Bank i Finans. De to har kendt hinanden i mere end tyve år som nyansatte i Mars.

Salling Group-topchefen peger på, at Poul Weihrauch er en af de få topchefer, som ikke gør meget opmærksom på sig selv, men alligevel formår at ramme plet hos høj som lav, fordi han er et behageligt væsen.

”Om det er vores indkøbere, kunder i butikken, eller hvem han nu møder, så går han bare til dem med samme tilgang. Poul har evnen til at kombinere en social intelligens med et drive og sans for forretning, som er helt unikt. Så er han superfantastisk til at bevare og skabe kontakter,” siger Per Bank.

Poul Weihrauch blev onsdag udpeget til at stå i spidsen for Mars’ 140.000 ansatte fra september og skal efterfølge Grant F. Reid, der har siddet på posten i mere end otte år. Dermed indtager han en position som få danske topledere kan matche.

Den danske topchef indtager officielt posten fra september efter at have arbejdet mere end 20 år arbejdet i Mars-universet, startende med ansvaret for Snickers-brandet i Europa. Nu får han ansvaret en omsætning på over 300 mia. kr. i den familieejede koncern, opbygget globalt over mere end 100 år.

Dansker bliver ny topchef for Mars-koncernens 140.000 ansatte

Mars Danmark sætter intern profil for bordenden

”Mennesker lever forskellige liv og har forskellige hverdage og behov, og det skal der være plads til i en organisation.”

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier