FødevareWatch

Dagrofa-ejer sætter sig i front i norsk detailkoncern

Den nu tidligere bestyrelsesformand vil dog fortsætte som fast observatør i bestyrelsen.

Foto: PR / Dagrofa

Milliardæren Johan Johansson, der gennem sit ejerskab af den norske detailkoncern Norgesgruppen også ejer en stor andel af danske Dagrofa, bliver den nye bestyrelsesformand for Norgesgruppen. Det skriver Euronext.

Johan Johansson blev valgt som bestyrelsesformand for Norgesgruppen under generalforsamlingen tidligere i maj måned. Den afgående bestyrelsesformand, faderen Knut Hartvig Johansson, vil dog fortsætte som fast observatør i bestyrelsen.

”Det har længe ligget i kortene, at jeg på et tidspunkt skulle overtage som bestyrelsesformand for Norgesgruppen, så dette er helt udramatisk. Koncernstrategien ligger fast, og min far Knut Hartvig vil fortsat være aktivt deltagende som observatør i bestyrelsesmøderne fremover,” siger Johan Johansson.

Dagligvarekoncernen ejer omkring 49 pct. af Dagrofakoncernen, og som tidligere beskrevet af FødevareWatch kom den norske kæde ud af 2021 med et vækst i omsætningen til 103 mia. NOK, eller 79 mia. DKK, sammenlignet med 102 mia. NOK året før. Samtidig steg bundlinjen fra 3,8 mia. NOK i 2020 til 3,9 mia. NOK i 2021, svarende til omkring 3 mia. danske kr.

Norsk konkurrencetilsyn overvejer at stoppe Royal Unibrews milliardopkøb

Dagrofa-ejer kommer solidt ud af 2021

Milliardær køber yderligere op i ombrust lakseselskab

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier