FødevareWatch

Rusland-exit koster McDonalds millioner

Samtidig er burgerkæden efterladt med madvarer i millioner, der ikke kan videresælges.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Som følge af krigen i Ukraine besluttede McDonalds i marts midlertidigt at lukke sine restauranter i Rusland og Ukraine. En beslutning, som nu viser sig at koste selskabet dyrt, skriver CNN.

Ifølge CNN har lukningen kostet McDonalds 127 mio. dollar, svarende til 900 mio. danske kr., i første kvartal af 2022. Størstedelen af det økonomiske tab omhandler levering af madvarer, som virksomheden nu må bortskaffe, da det ikke kan videresælges. Det samlede tab for madvarer lyder på 100 mio. dollar, oplyste virksomheden i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalregnskabet torsdag.

De resterende 27 mio. dollar til at betale løn til virksomhedens 62.000 medarbejdere i Rusland, og de ukrainske ansatte kan også se frem til økonomisk kompensation, oplyste virksomheden under offentliggørelsen.

”I begge lande er vi fortsat med at betale ansatte og yde yderligere støtte,” sagde Chris Kempczinski, adm. direktør for McDonalds i den forbindelse.

McDonalds vil præsentere koncernens planer for Rusland og Ukraine inden juli måned, skriver CNN.

McDonalds får ny kommunikationschef

McDonald’s langede flere burgere over disken end ventet

Mangel på solsikkeolie rammer i Tyskland

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier