FødevareWatch

Høje dagligvarepriser får britiske forbrugere til at hamstre madolie

De mange hamstringer af dagligvarer som madolie har fået flere detailkæder til at rationere salget af bestemte varer og mærker.

Foto: Stine Bidstrup/MAG

I Storbritannien har forbrugerpriserne i april måned ramt det højeste niveau i ti år, og det har fået briterne til i stor stil at hamstre dagligvarer som madolie, skriver The Guardian.

Britiske priser på dagligvarer er steget med 5,9 pct. i de første tre uger i april sammenlignet med samme periode året forinden, samtidig med at salget af madolie steg med 17 pct. i april. Salg af solsikkeolie steg ligeledes med 27 pct., mens det samlede salg af vegetabilske madolier steg med 40 pct., skriver mediet.

Ifølge analyseinstituttet Kantar er britiske forbrugere blevet mere opmærksomme såvel som forberedt sig på, at Ukraine-krigen har betydet færre varer på hylderne såvel som højere forbrugerpriser. En gennemsnitlig britisk familie kan forvente, at priser på dagligvarer vil stige til et niveau på 271 britiske pund (2.415 danske kr.) om året, hvilket vil stramme husholdningsbudgetter endnu mere.

”Mange stigninger sker på dagligvarer, som vil være svære at fravælge i takt med, at budgetterne bliver mere snævre. Vi ser en klar tilflugt til tilbud, mens forbrugerne holder øje med deres penge,” siger Fraser McKevitt, chef for forbruger- og detailanalyse hos Kantar til The Guardian.

Den store hamstring har fået flere supermarkedskæder til at rationere bestemte dagligvarer til kunderne - bl.a. har kæden Tesco begrænset salg af madolie til tre flasker per kunde.

Madolie er en ny mørk råvaresky - analytiker opfordrer til indkøb nu

Eksportstop forstærker global fødevarekrise

Indonesien vil forbyde eksport af madolier

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier