FødevareWatch

Fødevarekæmpe får kras kritik fra Ukraines præsident

Ja eller nej til at operere på det russiske fødevaremarked - beslutningerne møder nu stor politisk opmærksomhed for schweizisk fødevarekoncern.

Foto: Pierre Albouy/Reuters/Ritzau Scanpix

Kitkat og Nescafé til russerne.

Beslutningen hos verdens største fødevarekoncern om at blive på det russiske marked har fået Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj til at appellere direkte til det schweiziske folk. Det skriver CNN med flere.

Fødevarekæmpen Nestlé har valgt at fortsætte med handlen i Rusland, selv om koncernen også har meldt ud, at man har foretaget store ændringer som at stoppe import og eksport af ikke-essentielle varer til og fra Rusland.

Men for Volodymyr Zelenskyj er det langtfra nok.

”Good food. Good life. Dette er Nestlés slogan. Jeres selskab, der nægter at forlade Rusland. Selv nu, hvor der er trusler fra Rusland mod andre europæiske nationer. Ikke kun mod os,” sagde Volodymyr Zelenskyj i meldingen til schweizerne.

Nestlé har mere end 7000 ansatte i Rusland - og koncernen understreger desuden sin rolle i at holde Ukraine forsynet med fødevarer som en af få aktører under krigen.

Carlsbergs tidligere formand: Krigstab skal finansieres af oligarker

Cyberchef advarer: Kontorer i Ukraine kan være bagdør til virksomheders hovedkontor

Krigen i Ukraine kan ramme dansk økonomi hårdt

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier