FødevareWatch

McDonalds' burgersalg buldrer afsted

Der har i de seneste tre måneder været godt gang i salget af burgere i den kendte kæde, men indtjeningen når ikke helt analytikernes forventninger.

Foto: McDonald's Norge

Salget stiger hos den amerikanske fastfood- og burgerkæde McDonalds, der har overgået analytikernes forventninger til salget i det seneste kvartal.

Det sammenlignelige salg steg 12,3 pct. i fjerde kvartal af 2021, når man sammenligner med året før. Analytikere havde ventet en fremgang på 10,7 pct., viser estimater fra Bloomberg.

Omvendt steg omkostningerne 14 pct. til 3,6 mia. dollar i kvartalet, og det har taget en bid af den samlede indtjening.

Det skyldes blandt andet flaskehalse i forsyningskæderne, som har betydet højere priser på både kylling og oksekød, der bruges i McDonalds mange burgere. Også omkostningerne til indpakning samt lønninger i USA er steget, skriver Reuters.

Den justerede indtjening per aktie endte på 2,23 dollar, hvor analytikerne havde estimeret 2,34 dollar.

Også driftsindtjeningen skuffede en anelse og endte på 2,4 mia. dollar i kvartalet, hvilket var en fremgang på 12 pct. sammenlignet med samme periode året før. Her havde analytikerne dog ventet 2,5 mia. dollar.

I det amerikanske hjemmemarked steg det sammenlignelige salg i kvartalet med 7,5 pct., og i forhold til tallene for to år siden lå salget 13,4 pct. over. I en meddelelse tilskrives væksten til dels en amerikansk relancering af burgeren McRib.

Uden for USA har der også været fremgang, men dog pointeres det, at McDonalds i visse markeder har været påvirket af covid-19. I Kina meldes der om tilbagegang.

På tværs af den internationale forretning, der kaldes international developmental licensed division, der også indeholder forretninger i Japan og Sydamerika, har der på sammenligenligt niveau været 14,2 pct højere salg i de seneste tre måneder. I den del, som findes under international operated markets segment, hvor Storbritannien, Australien og Frankrig bl.a. figurerer, der har væksten været 16,2 pct.

Den samlede omsætning endte på 6,01 mia. dollar i kvartalet mod et estimat på 6,02 mia. dollar.

Aktien falder 2,9 pct. i formarkedet, skriver Marketwire.

Beyond Meat stiger på udvidet samarbejde med McDonalds

”Mennesker lever forskellige liv og har forskellige hverdage og behov, og det skal der være plads til i en organisation.”

Bornholmsk fiskekoncern støver handlingsplan af på russisk fabrik

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier