FødevareWatch

Estisk tjeneste henter milliarder til udrulning - også med mad

Tjenesten Bolt med alt fra transportløsninger til levering af takeaway har hentet frisk kapital til at komme ud på endnu flere markeder.

Foto: Vit Simanek/AP/Ritzau Scanpix

Fra delebiler, løbehjul og levering af takeaway i samme tjeneste.

Det estiske transporttjeneste Bolt har udviklet sig fra en østeuropæisk og afrikansk aktør med delebiler og taxiløsninger til at udbygge med levering af dagligvarer, pakker og takeaway i en række lande.

Bolt er til stede i 45 lande og selskabet fra 2013 har ifølge en opdatering hentet 709 mio. dollar - godt 4,6 mia. kr. - i selskabets største finansieringsrunde nogensinde.

Dermed er selskabet værdisat til 8,4 mia. dollar, svarende til 55 mia. kr., og de friske milliarder skal bruges til vækst ind på nye markeder og i nye lande.

Ifølge stifter og topchef Markus Villig er det tanken, at man med selskabets app skal kunne tilgå en række services med forskellige transportløsninger - senest med levering af dagligvarer indenfor 15 minutter.

Bolt er endnu blot til stede i Danmark med udlejning af elløbehjul, men har været meldt på vej med flere services, som man er i en lang række tyske og svenske byer, hvor man kan få leveret mad og leje bil eller scooter.

Just Eat forventer endnu mere hektisk 2022 for leveringstjenester

EU-plan for bedre vilkår til leveringsbude møder kritik

Vækstivrig madleverandør kan være på vej ind i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier