FødevareWatch

Tysk leveringsaktør breder vingerne ud til Sydeuropa og Afrika

Tyske Delivery Hero overtager hovedparten af ejerskabet af leveringsapp med stort marked i Sydeuropa, Asien og Afrika.

Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Madlevering i alverdens større byer er på sigtekornet for det tyske leveringsselskab Delivery Hero, der står bag nogle af verdens mest benyttede leveringsplatforme.

Den tyske virksomhed, der for få måneder siden købte udbringningsselskabet Hungry herhjemme, har igen haft pengepungen fremme og købt op, fortælles der i en pressemeddelelse.

Denne gang drejer det sig om spanske Glovo, som Delivery Hero har købt yderligere op i, så som man nu er majoritetsejer i selskabet, der opererer i 1300 byer i 25 lande med sin app, hvorfra der tilbydes restaurantmad, dagligvarer og andre detailvarer. Glovos fokus er på Sydeuropa, Centralasien og Afrika.

Delivery Hero har gennem en årrække været investor i Glovo, men har nu købt yderligere 39,4 pct. af aktierne i selskabet, der omsatte for 800 mio. euro i 2021, svarende til knap 6 mia. kr.

"Delivery Hero-teamet har beundret og støttet Glovo i mange år. Deres produktfokus og hurtige eksekvering har givet dem en førende position på 16 ud af 25 markeder, på trods af at de er lanceret et antal år senere end deres jævnaldrende. Vi vil fortsætte med at investere i Glovos team og produkt og ser mange muligheder for at forbedre deres drift yderligere med vores ressourcer og ekspertise," udtaler topchef Niklas Östberg fra Delivery Hero.

Planen er at fortsætte med Glovos nuværende setup og forretningsmodel. Glovo har ifølge meddelelsen omkring 15 millioner aktive brugere, 70.000 aktive bude på månedsbasis og 130.000 partnere.

Konkurrencen for leveringstjenester i Danmark spidser til

Delivery Hero sælger sin Balkan-afdeling

Fire leveringsselskaber får 5,4 millarder stor bøde i Italien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier