FødevareWatch

Frankrig lukker natteliv i fire uger

Frankrig indfører ikke nedlukning, men kræver en både individuel og kollektiv indsats, siger premierminister.

Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix

Frankrig lukker diskoteker og natklubber i fire uger på grund af et stigende antal coronatilfælde, der lægger pres på landets hospitaler.

Det meddeler premierminister Jean Castex mandag.

De fire ugers lukning gælder fra weekenden.

I de seneste uger "har vi alle haft en tendens til at sænke paraderne", siger han.

Det betyder, at Frankrig - som de fleste andre lande - har oplevet en stigning i antallet af nye smittetilfælde.

Regeringen skærper også kravene om brug af mundbind i skoler og regler om at holde afstand til andre, siger Jean Castex.

Hvis man vil spise på et af de udendørs julemarkeder, skal man vise et negativt testresultat eller bevis på vaccination.

Men i modsætning til i Tyskland og Østrig, der har indført restriktioner rettet mod uvaccinerede personer, er der i Frankrig ikke strengere tiltag for befolkningen generelt eller for dem, der ikke har taget imod en vaccine.

Premierministeren nøjes med at opfordre til, at franskmændene skruer en smule ned for det sociale liv og undlader at holde julefrokoster og firmafester.

"Situationen kræver en individuel såvel som en kollektiv indsats," siger Jean Castex til fransk tv efter et møde i regeringen om coronakrisen.

"Men tiden er ikke længere til nedlukninger," understreger han og peger på, at næsten ni ud af ti voksne franskmænd nu er vaccineret.

Han beder også de franske virksomheder om at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra, hvis det er muligt.

Jean Castex har selv netop været smittet med coronavirus og måtte indtil i sidste uge isolere sig derhjemme.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier