FødevareWatch

Burger King tester plantebaserede nuggets i flere amerikanske stater

Fastfoodkæden vil som den første af sin slags sælge firmaet Impossible Foods plantebaseret kyllingenuggets på flere markeder.

Foto: Fotostand / Ritzau Scanpix

På mandag kan amerikanerne svinge forbi den lokale Burger King og få plantebaseret kyllingenuggets, udviklet af firmaet Impossible Foods.

Det skriver CNBC.

Årsagen til samarbejdet er både den åbenlyse; at der er større og større efterspørgsel på plantebaseret alternativer. Men indtil nu har lige kylling været svært at finde en substitut for, hvor det har været nemmere at finde en plantebaseret bøf.

Samtidig bliver kyllingekød i USA dyrere og dyrere, og priserne er i år fordoblet på det amerikanske marked ifølge Bank of America.

Det er staterne Des Moines og Iowa og byerne Boston og Miami, der i første omgang skal teste de nye nuggets.

Det plantebaseret firmas nugget har allerede været testet i flere restauranter, hvor det var en stor succes, fortæller virksomheden.

Burger Kings helt store konkurrent McDonalds har et lignende samarbejde med firmaet Beyond Meat, men har endnu ikke lanceret nogle produkter.

Impossible Foods blev stiftet i 2011 og beskæftiger sig udelukkende med plantebaseret mad. Virksomheden planlægger i øjeblikket at blive børsnoteret, hvilket vil værdisætte selskabet i omegnen af 10 mia. dollar ifølge Reuters.

Fastfood-koncern venter indtjeningsfald på 50-60 procent

McDonalds løber tør for milkshakes i England 

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier