FødevareWatch

Tonsvis af frugt og grønt rådner op på de britiske marker

Grøntsager og frugt går lige nu tabt på de britiske marker på grund af mangel på arbejdskraft. Avlerne har som konsekvens måttet nedskalere forventningen til høsten i 2022.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Britiske frugt-og grøntsagsavlere er så pressede af den massive mangel på arbejdskraft i landet, at de ser sig nødsagede til at nedskalere forventningen til høsten i 2022.

Ifølge Financial Times er problemet lige nu så stort, at flere hundrede ton broccoli og hindbær rådner op på markerne, fordi der ikke er nok hænder til at få det høstet.

"Mange af disse virksomheder har ekspanderet de senere år - nu ser vi ind i en potentiel tilbagerulning," lyder det ifølge Financial Times fra vicepræsidenten i den britiske National Famers Union, Tom Bradshaw.

Avlerne selv skyder skylden på brexit, der har gjort det svært at få sæsonarbejdere til landet, samt den generelle mangel på arbejdskraft i Storbritannien, som har ført til, at flere har skiftet sektor.

Stigende føde- og drikkevarepriser får den britiske inflation op på rekordhøjde

Arbejdsgiverne: Vi gør alt for at skaffe arbejdskraft

Hver tredje brite drikker nu plantedrikke 

Mere fra FødevareWatch

Kommuner fokuserer på mere klimavenlig mad

Ifølge KL’s nyhedsbrev Momentum er klima på dagsordenen for mange kommuner, når der i november er kommunalvalg. Programchef i Concito peger på, at fødevarer er en central del af kommunernes klimaplaner.

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier