FødevareWatch

Italien vil sætte en stopper for falske italienske madprodukter

Falske parmesanoste og uægte olivenolie skal være fortid, står det til den italienske regering.

Foto: Antonio Calanni/AP/Ritzau Scanpix

Italienske delikatesser er i dag blandt de mest kopierede i verden, men det skal der laves om på.

Sådan lyder budskabet fra Italiens udenrigsminister, Luigi Di Maio, som nu går til kamp mod falske italienske madprodukter.

Det skriver Jyllands Posten.

I en tale til de italienske fødevareproducenter præsenterede udenrigsministeren en ny regeringsplan, der skal fremme initiativer, som skal beskytte italienske fabrikater, blandt andet med kvalitets- og originalstempler.

Deruover skal ekstra medarbejdere udstationeres på de italienske ambassader rundt omkring i verden for at arbejde med beskyttelsen af italienske produkter.

Italien har i mange år været i juridiske stridigheder med udenlandske fødevareproducenter, der kopierer italienske produkter såsom parmesan, gorgonzola, olivenolie og parmaskinke.

Ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa registrerede EU sidste år en tredobling i antallet af tilbageholdte produkter, der blev markedsført med et falsk, italiensk kvalitetsstempel.

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier