FødevareWatch

Britisk fødevareindustri trygler om visum til flere medarbejdere

Manglen på medarbejdere i den britiske fødevareindustri, der lige nu tæller omkring 500.000 arbejdere, får en samlet industri til at bede om en indsats fra regeringen.

Foto: Toby Melville / Ritzau Scanpix/REUTERS / X90004

Den britiske fødevareindustri er helt i knæ. Der mangler 500.000 medarbejdere på tværs af branchen, der nu beder om midlertidige visum til sine medarbejdere.

Det skriver Skynews.

En ny analyse af fødevareindustrien i Storbritannien opfordrer til, at branchen kan benytte midertidig visum på 12 måneder, for at komme manglen på medarbejdere til livs, og i stor grad for ikke at miste endnu flere medarbejdere.

"I de seneste 18 måneder har landbrugs- og fødevareindustrien arbejdet hårdt på at få varer ud på hylderne. Men som denne rapport viser, så er store dele af industrien hårdt ramt af mangel på medarbejdere," siger Tom Bradshaw, der er vicedirektør i National Farmers Union.

Analysen blev sendt til den britiske regering fredag, som dermed hen over weekenden har kunne læse, at der mangler medarbejdere for 13 pct. af den samlede branche.

Rapporten er udarbejdet af den britiske landbrugsorganisation National Farmers Union, der har fået store dele af fødevareindustrien til at skrive under på det medsendte brev til Regeringen.  

Især supermarkederne og restauranter har været hårdt ramt, hvilket i sidste uge så sig udmøntet i, at restaurantkæden Nandos måtte lukke 50 restauranter pga. mangel på kylling.

Ny coronabølge i USA sender norsk lakseselskab i dørken

EU's brexitforhandler vil være fransk præsident 

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier