Hørkram lægger mere end en milliard kroner til toppen

Hørkrams toplinje skyder opad med raketfart i et år, hvor bundlinjen også hæves markant. Derved er foodservice-selskabet stadig i top tre i Danmark.
Foto: PR/Hørkram
Foto: PR/Hørkram

Der er blevet kørt mad og drikke rundt til køkkener i Hørkrams vogne for mere end 4,28 mia. kr. i 2022.

Det er en stigning på mere end 25 pct. i forhold til sidste år, hvor 2021-regnskabets omsætning lå på 3,14 mia. kr. Samtidig er indtjeningen hævet fra 110 mio. kr. til 174 mio. kr. - ret præcist som forventet i sidste års regnskab, hvor indtjeningen skulle ligge på mellem 150 og 175 mio. kr. 

Alt i alt et samlet ”tilfredsstillende” resultat, som selskabet godt tør være stolte af:

”Omstændighederne taget i betragtning er vi stolte af det opnåede resultat. Året har trods vanskeligheder afledt af Ukrainekrisen budt på en større appetit på at nyde gastronomien end vi forventede sidste år,” skriver ledelsen i det netop offentliggjorte 2022-regnskab.

Det er særligt ”den betydelige prisuro”, der har haft væsentlig indflydelse på årets drift. Både Hørkram og de to nærmeste konkurrenter - Dagrofa Foodservice og Euro Cater - har hævet deres omsætning i 2022 med henvisning til inflation og stigende priser.

”Omsætningen er øget til 4,3 mia. kr., mod oprindeligt forventet 4,0 mia. kr., hvilket i høj grad kan tilskrives inflationen,” skriver ledelsen i regnskabet.

Til sammenligning hævede Dagrofa Foodservice sin omsætning til 4,4 mia. kr., mens Dansk Cater, med Euro Cater som ejer, hævede den til over 10 mia. kr.

Glubende appetit sender Euro Caters omsætning over 10 milliarder

Flere restaurantgæster løfter Dagrofas koncern-regnskab

Hørkrams kundebase spænder bredt fra små bagerforretninger til store professionelle køkkener i regioner og kommuner. Men selskabet har også udvidet et stort non-food sortiment til køkkener. Alt i alt sælger selskabet over 30.000 varenumre.

Frem mod 2023

2023 kommer til at stå i Ukraine-krigens tegn, ligesom 2022 gjorde, gør selskabet klart.

”Vores forventninger til 2023 er præget af den verserende krise i Ukraine, som formodes fortsat at få indflydelse på samfundsudviklingen generelt og gastronomien, der ofte direkte rammes af disse konjunkturer”.

I nøgletal betyder det en forventet omsætning på 4,5 mia. kr. som følge af selskabets mange offentlige kunder og institutioner, som sikrer en stabil tilførsel af forretning.

Derudover er Hørkram også med i løbet om at blive leverandør til Danmarks største fødevareudbud, den såkaldte 50.90-aftale udbudt af Statens og Kommunernes Indkøbsaftale til en samlet værdi på 3,4 mia. kr.

Hørkram har vundet aftalen de sidste to udbudsrunder.

Kampen om fødevareleverancer til 77 kommuner er begyndt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også