FødevareWatch

ISS-direktør: Væksten drives af tilbagevenden til arbejdspladsen

Jens Aarup Andersen, der er adm. direktør i ISS, fremhæver foodservice-delen af forretningen samt implementerede prisstigninger, som en del af succesen i tredje kvartal. Opdateret.

Foto: ISS / PR

Der er igen skruet op for rengøringen, receptioner og restaurant- og kantinedrift, efter at coronapandemien lagde arbejdspladser øde hen, og det skubber serviceudbyderen ISS frem.

Den tilbagevenden er med blik på fremtidens arbejdsplads og en generel lyst til at bruge penge på medarbejderne.

Det beretter ISS’ administrerende direktør, Jacob Aarup-Andersen, til MarketWire torsdag morgen.

”I tredje kvartal er væksten primært drevet af vores Food Services, da folk kommer tilbage til arbejdspladsene. Vi kan se, at arbejdspladserne bruger flere penge per medarbejder end før covid-19,” siger topchefen og fortsætter:

”Samtidig er der god aktivitet på tværs af paletten af services, vi udbyder. Især til forbedring og omstilling af arbejdspladsen, hvor vi både rådgiver og udfører projekter.”

Han påpeger også, at prisjusteringer i forhold til det inflationære pres giver en positiv effekt og løfter væksten med 3 pct.

”Den største test for, om vi får de prisstigninger implementeret, som vi skal, er marginen, og vi bekræfter den margin, som vi har guidet for,” siger Jacob Aarup-Andersen.

Det er især i genforhandlinger af kontrakter i selskabets portefølje, hvor pris- og lønstigninger kan gives videre til ISS’s kunder.

Flere genforhandlinger end normalt - vil fortsætte i 2023

Det er især i genforhandlinger af kontrakter i selskabets portefølje, som sker løbende, hvor pris- og lønstigninger kan gives videre til ISS’s kunder.

”Der har været flere genforhandlinger, end der plejer, men vi har ikke haft behov for at justere for alle vores kunder. Vi har en robust forretning,” siger topchefen.

Jacob Aarup-Andersen ser flere genforhandlinger ind i 2023, men også overenskomst forhandlinger i flere af de lande selskabet opererer i.

”Vores kontrakter har klare klausuler i forhold til lønstigninger. Vi er dog også opmærksomme på større lønstigninger og skal derfor forberede kunderne, så de er klar på dette,” siger han.

Fremtidige opkøb vil holdes i eksisterende portefølje-lande

ISS er færdig med at sælge lande og forretninger fra, efter at selskabet afsluttede den del af de kortsigtede turnaround-mål i OneISS-planen i august.

”Vi er færdige og har nu den rigtige portefølje. Men vi vil gerne vækste både organisk og inorganisk,” siger Jacob Aarup-Andersen.

Siden august har selskabet opkøbt det schweiziske selskab Livit FM Services, der ifølge topchefen komplimenterer ISS’s eksisterende forretning i alpelandet, hvor selskabet er markedsleder.

”Det var naturligt at lave et opkøb i et forretningsområde og land, hvor vi allerede er. Synergi-casen for Livit FM er høj, og det er en nem integration i vores eksisterende forretning. Det vil vi kigge mere på fremover,” siger han om opkøbet.

Jacob Aarup-Andersen påpeger dog, at der ikke skal laves en stor opkøbstrategi, men hvis en god mulighed byder sig, så vil der kun blive opkøbt i lande, ISS allerede opererer i.

Analytiker: Foodservice driver væksten i ISS

ISS-optakt: Momentum og prisjusteringer vil løfte væksten

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier