FødevareWatch

Prisstigninger presser Hørkram på offentlige kontrakter

Foodservicekæmpen Hørkram, der har mange store kontrakter med det offentlige, er presset af de stigende råvare- og energipriser, som ikke kan sendes i retning af kunderne.

Foto: PR/Hørkram

Mens det på andre tidspunkter kan være en rigtig god forretning at have en masse offentlige foodservice-kontrakter, er det for øjeblikket ikke nogen ubetinget succes at have lang tid til næste prisforhandling.

Til forskel fra de løbende og årlige prisforhandlinger i detailverdenen er Hørkram bundet op på 80 kontrakter med det offentlige efter nettoprisindekset fra Danmarks Statistik, og til Børsen siger adm. direktør Preben Kristensen, at han i sine 33 år ikke har været ude for noget lignende, og at forudsætningerne for kontrakterne ikke længere holder ift. til stigende energi- og råvarepriser.

“Da vi bød ind på det offentlige marked, kunne vi ikke forudse noget af det her,” siger Preben Kristensen.

Dansk Erhverv opfordrer ordregivere til at genbesøge udbudsloven og evt. få kunderne til ændre kontrakter som følge af uforudsete forhold, der ikke var mulige at forudse ved kontraktindgåelse.

Offensiv Dagrofa-topchef har klare ambitioner på foodservicemarkedet

Foodservicesektoren dropper også de russiske leverandører

Handelsplatform vil tage kampen op med foodservicekæmperne

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier