FødevareWatch

Sydbank: Bedring i foodservicedel hos ISS-rival tegner positivt

Forventningerne til, hvordan ISS har klaret sig i fjerde kvartal løftes efter, at konkurrenterne i franske Sodexo har fremlagt sine tal.

Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

En stærk forbedring inden for Food Services hos den franske facility management-virksomhed Sodexo tegner positivt for danske ISS, som netop på det område har været hårdt ramt under coronapandemien med nedlukkede kontorer, sportsbegivenheder uden tilskuere, aflyste konferencer og hjemmeundervisning på uddannelsesinstitutioner.

Det vurderer aktieanalytiker Per Fogh fra Sydbank efter Sodexos opdatering torsdag morgen om udviklingen i første kvartal af sit forskudte regnskabsår, hvilket dækker månederne september, oktober og november.

"Forbedringen inden for Food Service er helt klart positivt i forhold til ISS. Det var især på det forretningsområde, at de har været hårdt ramt og stadigvæk ligger noget under niveauet fra før covid-19. Så at Sodexo melder om forbedring i Food Services øger også lidt mine forventninger til, hvordan ISS har klaret sig i deres fjerde kvartal," siger Per Fogh til MarketWire.

Inden for Food Services var bedringen i første kvartal med Sodexos egne ord "særligt stærk" med en forbedring på 26,8 pct. i forhold til det foregående kvartal. Dermed er selskabet i den del tilbage på 83 pct. af niveauet før covid-19 mod 73 pct. ved udgangen af fjerde kvartal af regnskabsåret 2020/21.

Per Fogh noterer også, at det særligt er i Nordamerika, at Sodexo har oplevet fremgang i kvartalet. Det sender også et positivt signal i relation til ISS, som inden for Food Services har en stor forretning i USA.

"Bedringen i Nordamerika accelererede markant i dette første kvartal, med organisk vækst på 28,2 pct., da skoler og universiteter var fuldt åbne og aktiviteter på stadioner og i kongrescentre steg kraftigt, også boostet af stigende gennemsnitligt forbrug," skriver Sodexo og fortsætter:

"Tilbagevenden til arbejdspladserne er i fremskridt måned for måned, men går dog langsommere end i andre regioner i verden. Regeringskontorer samt energi- og ressourcesegmenter, som var meget mindre påvirket af covid-krisen udviklede sig også solidt. Men Nordamerika er stadig kun på 85 pct. af niveauet før covid-19."

ISS-rival overgår vækstforventning og fastholder prognose

Hun holdt sin kæreste hemmelig i 18 år: "Jeg var bange for, at nogen ville finde ud af, at jeg er homoseksuel"

Fransk ISS-konkurrent er så småt tilbage for fuld skrue efter corona 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier