FødevareWatch

Midtjysk handelsselskab mangedobler bundlinjen

Overskuddet i handelsselskabet går markant frem i et år, hvor coronasituationen ikke har haft nær den indflydelse, som tilfældet var året før.

Karsten Deibjerg, adm. direktør i Tamaco, ejer aktiemajoriteten af moderselskabet. | Foto: Søren Duran Duus

Det midtjyske handelsselskab Tamaco, hvis primære handelsvare er forædlet kvalitetskød, har haft et markant bedre år på regnskabssiden, end hvad der var tilfældet for blot et år siden.

Det viser det nyeste regnskab fra virksomhedens holdingsselskab, hvor årets resultat lyder på knap 6 mio. kr. mod 997.000 kr. året forinden.  

Tamaco Holding dækker over selskaberne Tamaco Food, Tamaco International, Tamaco samt virksomheden Organic Pork, som Tamaco og svineproducenten Bertel Hestbjerg ejer i fællesskab.

"Flere markeder har i året udviklet sig positivt, og Covid-19 situationen har ikke haft den resultatmæssige indflydelse, som den havde sidste år," skriver ledelsen med direktør Karsten Deibjerg i front i regnskabet, der betegnes som tilfredsstillende.

Cirka halvdelen af virksomhedens omsætning kommer fra det danske marked, hvor den primære forretning består i at formidle salget af dansk grise- og oksekød til Coop gennem Organic Pork samt Thise & Ko.

Tamaco Holding består af syv forskellige selskaber, hvoraf fem ligger i Danmark, mens to har aktiviteter i henholdsvis Tyskland og Spanien.

Bruttofortjenesten hos Tamaco steg med 7 mio. kr. i regnskabsåret 2020/21, imens egenkapitalen steg fra 17,3 mio. kr. til 22,1 mio. kr.

Tamaco har længe været en aktør på det økologiske marked, og Karsten Deibjerg var med til at sælge noget af det første danske økologiske kød tilbage i 1989. Hvor salget til det danske marked primært er økologisk, er handelsselskabet i resten af verden stor på trading af konventionelt kød.

Amerikansk kødproducent opkøber italienske specialiteter

Kinas import af dansk svinekød styrtdykker

Handelsselskabet Ess-Food skal vokse 50 procent  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier