FødevareWatch

Jespers Torvekøkken overtager kantiner på Aarhus Universitet

Under udbudsrunden blev kantineleverandørens strategi for bæredygtighed vægtet højt.

Foto: Mathilde Bech/JPA

Kantineleverandøren Jespers Torvekøkken overtager driften af kantinerne på Bartholins Allé, Tandlægeskolen og Stakladen under Aarhus Universitet.

Det skriver kantinevirksomheden i en pressemeddelelse.

Driften overtages fra Studenterhusfonden, og skiftet skyldes ifølge Jespers Torvekøkken, at AU ønsker at give universitetets ansatte og studerende et grønnere og mere klimavenligt sortiment.

Jespers Torvekøkken driver i forvejen Samfundsfaglig Kantine.

"Vi flytter ikke bæredygtighedsagendaen i branchen alene, det gør vi gennem partnerskaber og netop dét har AU været interesseret i at indgå i her. Derfor ser vi meget frem til at drive kantinerne på Aarhus Universitet og give vores bidrag til at AU kan levere på målene i deres  klimastrategi, og at vi sammen viser nye og innovative veje til en bæredygtig fremtid," siger Ronny Saul, der er adm. direktør i Jespers Torvekøkken.

Mindre klimapåvirkning

Som begrundelse for at tildele Jespers Torvekøkken opgaven med at drive kantinerne i udbudsrunden, blev det vægtet højt, at kantineleverandøren opererer med en klar bæredygtighedsstrategi.

Det forpligter virksomheden til at nedbringe CO2-udledningen markant bl.a. ved at reducere madspildet med 50 pct. inden 2025 og 75 pct. inden 2030.

"Vores erfaring er, at uddannelsesstederne har modet og viljen til at gå foran, godt støttet af de studerende, som er en kundegruppe, der har klare holdninger til og ambitioner om bæredygtige forandringer. Jeg håber, at mange andre organisationer i Aarhus vil følge AU's eksempel og foretage et kulinarisk og klimavenligt kursskifte," siger Ronny Saul.

AU har i alt 38.000 studerende og 8.000 ansatte. Jespers Torvekøkken driver også kantiner, caféer og eventafdelinger på uddannelsesinstutionerne INCUBA, CBS, DTU og CPHBusiness.

Bagergrossist hæver ambitionerne for at indtage et nyt marked

Økologisk pakkeri skærer halvdelen af leverandørerne fra

ISS skifter chef for dansk kantinedrift 

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier