FødevareWatch

Omstridt slikgrossist stævnet for 2,3 mio. kroner

3F stævner slikgrossist for løndumping, og kræver millionerstatning til arbejderne.

Foto: Colourbox/Arkiv

Den omstridte slikgrossist David Yüksel og flere selskaber er blevet mødt med et millionkrav for løndumping over for rumænske arbejdere. Sagen skal afgøres i Østre Landsret, skriver Fagbladet 3F.

I maj i år blev David Yüksel og tre selskaber dømt til at efterbetale i alt godt 714.000 kr. til seks rumænere plus 173.000 kr. i sagsomkostninger til 3F og HK. Dommen fra Københavns Byret blev anket.

"Vores medlemmer er blevet udsat for grov social dumping. Vi fører sagen helt til ende, så vores medlemmer kan få de penge, de er blevet snydt for," siger faglig sekretær Elaine Larsen, 3F Frederiksborg afdeling.

I stævningen fremfører 3F's advokat, at David Yüksel har undladt at gøre de rumænske arbejdere, der ikke taler dansk, opmærksom på, at de ikke var ansat af ham som privatperson, men af et selskab. Samt at David Yüksel har udøvet 100 procent indflydelse på selskaberne.

"Vi frygter selskabstømning. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at bagmanden ikke slipper af sted med at snyde vores medlemmer," siger faglig sekretær Elaine Larsen.

Det har ikke været muligt at få kommentarer fra hverken David Yüksel eller fra advokat Peter Herskind, som var forsvarer i byretten.

Stor slikgrossist er begravet i konkursramte og tvangsopløste firmaer

Glem stenalderkosten - her er det sande supermad

Sønderjysk milliardærfamilie har sat sig på dåseøl og grænseslik

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier