FødevareWatch

Forening vil have nabotjek frem i lyset

Eva Kjer Hansen (V) bør fremlægge resultaterne af den tidligere regerings nabotjek af, om danske landmænd arbejder under hårdere miljøkrav end landmænd i vores nabolande, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Sidste års nabotjek af hvorvidt Danmark overimplementerer EU’s regler for miljøbeskyttelse, bør præsenteres for Folketinget, før regeringen laver den ønskede hjælpepakke til landbruget, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Det skriver Altinget.dk.

Nabotjekket, der blev udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Cowi, resulterede i en rapport, som ikke viste sig at være helt i tråd med den tidligere regerings påstand. Ifølge Ella Maria Bisschop-Larsen gemte det daværende Fødevareministerium af samme grund nabotjekkets resultat væk.

”Landbrugets dårlige økonomi skyldes ikke miljøregler men i stedet den kæmpe gæld, som blev oparbejdet frem til finanskrisen. Landmændene har lånt for mange penge, og de har lånt dem for dyrt. I et udkast til rapporten skriver COWI: “Analysen af bedrifternes effektivitet indikerer, at der ikke er så store forskelle i rammevilkår, at de medfører, at danske bedrifter er mindre effektive end bedrifter i nabolandene,” siger Maria Bisschop-Larsen i et debatindlæg på Altinget.dk.

Da tidligere erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) i sin tid var ved at lande den store hjælpepakke til landbruget, var den samlede gæld på 360 mia. kr.

Minister vil have åbenhed om EU-regler

L&F til Eva Kjer: Skyd fortsat penge i økoforskning

Så langt er regeringen med vækstplanen

Bredt flertal lover et miljøvenligt dansk landbrug

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier