FødevareWatch

Forening vil have nabotjek frem i lyset

Eva Kjer Hansen (V) bør fremlægge resultaterne af den tidligere regerings nabotjek af, om danske landmænd arbejder under hårdere miljøkrav end landmænd i vores nabolande, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Sidste års nabotjek af hvorvidt Danmark overimplementerer EU’s regler for miljøbeskyttelse, bør præsenteres for Folketinget, før regeringen laver den ønskede hjælpepakke til landbruget, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Det skriver Altinget.dk.

Nabotjekket, der blev udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Cowi, resulterede i en rapport, som ikke viste sig at være helt i tråd med den tidligere regerings påstand. Ifølge Ella Maria Bisschop-Larsen gemte det daværende Fødevareministerium af samme grund nabotjekkets resultat væk.

”Landbrugets dårlige økonomi skyldes ikke miljøregler men i stedet den kæmpe gæld, som blev oparbejdet frem til finanskrisen. Landmændene har lånt for mange penge, og de har lånt dem for dyrt. I et udkast til rapporten skriver COWI: “Analysen af bedrifternes effektivitet indikerer, at der ikke er så store forskelle i rammevilkår, at de medfører, at danske bedrifter er mindre effektive end bedrifter i nabolandene,” siger Maria Bisschop-Larsen i et debatindlæg på Altinget.dk.

Da tidligere erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) i sin tid var ved at lande den store hjælpepakke til landbruget, var den samlede gæld på 360 mia. kr.

Minister vil have åbenhed om EU-regler

L&F til Eva Kjer: Skyd fortsat penge i økoforskning

Så langt er regeringen med vækstplanen

Bredt flertal lover et miljøvenligt dansk landbrug

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier