Hver fjerde fødevarevirksomhed vil flytte produktion ud af landet

Fødevarer og Landbrug advarer om en dramatisk udvikling med udflytning af op imod 40.000 job på grund af bl.a. høje lønninger, høje omkostninger og mangel på kvalificeret arbejdskraft.
Foto: Joachim Adrian/ritzau/Arkiv
Foto: Joachim Adrian/ritzau/Arkiv
AF DORTE IPSEN BODDUM

Omkring 25 pct. af de danske fødevare- og agrovirksomheder har allerede helt eller delvist flyttet produktion til udlandet i løbet de seneste år, og 25 pct. overvejer at gøre det. Det fremgår af en undersøgelse, som interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer har foretaget blandt medlemsvirksomhederne.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
!
!
Skal indeholde mindst 6 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også