FødevareWatch

Orkla køber amerikansk ingrediensvirksomhed

Et af Norges største børsnoterede selskaber opkøber amerikansk ingrediensselskab med speciale i is og chokolade. Det amerikanske selskab er vurderet til at være over 1,5 mia. kr. værd.

Foto: PR / Orkla

Orkla Food Ingredients har opkøbt 84 pct. af aktierne i den amerikanske ingrediensvirksomhed Denali Ingredients.

Det skriver Orkla i en pressemeddelelse, hvor det norske selskab ligeledes oplyser, at Denali Ingredients vurderes til at være 200 mio. dollar værd, hvilket er omtrent 1,5 mia. kr. Selskabet har 160 ansatte og to fabrikker i den amerikanske stat Wisconsin.

”Købet af Denali Ingredients er et væsentligt og naturligt skridt for OFI (red: Orkla Food Ingredients), hvor vi nu går ind på markedet for ingrediensløsninger til den amerikanske isindustri. Ingredienssektoren er fragmenteret med stort potentiale for yderligere konsolidering og vækst. På baggrund af dette starter vi nu en proces, hvor vi vil søge en langsigtet partner til OFI. Formålet er at øge vækstraten og værdiskabelsen,” siger Niels K. Selte, der er adm. direktør i Orkla.

Han tilføjer, at Denali Ingredients udvikler ingredienser til is- og chokoladeindustrien. Med opkøbet er det hans ambition at styrke Orklas position på det europæiske marked.

”Med dette køb styrker OFI sin position som førende leverandør af ingredienser til is- og chokoladeindustrien, udover bageribranchen. Vi har en erklæret strategi om at øge eksponeringen til markeder og kategorier med højere vækst og marginer.”

Denali Ingredients har en forventet omsætning i indeværende regnskabsår 2022 på 99 mio. amerikanske dollars, svarende til cirka 750 mio. kr. Årsresultatet er ifølge Orkla estimeret til at ende på cirka 109 mio. kr.

Orkla køber stor polsk pizzakæde

Tidligere Orkla-direktør skifter til Løgismose Food

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier