FødevareWatch

Dagrofa tilbagekalder pandekager efter fund af listeria-bakterie

Efter fund af et lavt indhold af listeriabakterie i et minde parti dessertpandekager fra Dagrofas private label Gestus bliver varerne nu tilbagekaldt.

Foto: Dagrofa / PR

Der er fundet ”et lavt indhold” af den sygdomsfremkaldende bakterie listeria i dessertpandekager fra Gestus, og derfor tilbagekaldes de nu fra butikkerne.

Det skriver dagligvarekoncernen Dagrofa i en pressemeddelelse.

Pandekagerne er blevet solgt i butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand, Let-køb, Løvbjerg og Nemlig.com samt enkelte andre butikker.

Tilbagekaldelsen sker, efter at producenten har fundet listeria i ”et mindre parti” af pandekagerne. Der er tale om pandekager, der er bedst før den 29. august.

”Da vækst af bakterien ikke kan udelukkes, kan det ikke udelukkes, at pandekager fra dette parti udgør en risiko,” lyder det i pressemeddelelsen.

Listeriainfektion eller listeriose, som den også kaldes, er en sygdom, der skyldes bakterien listeria. Bakterien findes overalt, og alle spiser bakterien fra tid til anden.

De fleste vil på et eller andet tidspunkt blive smittet med bakterien, men de færreste bliver syge af den.

Listeria-bakterien kan forårsage diarré og influenzalignende symptomer, hvis man indtager den.

For nogle grupper er der desuden risiko for at få mere alvorlige symptomer. Det gælder ældre, gravide, diabetikere eller personer med nedsat immunforsvar.

Forbrugere, der har købt dessertpandekagerne fra Gestus, rådes til at returnere dem til butikken, hvor de er købt, eller kassere dem.

Rullepølse var skyld i listeriaudbrud med dødelig udgang

Dagrofa sætter skub i satsning på ubemandede butikker

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier