FødevareWatch

Første skib med korn fra Ukraine er strandet: Venter på ny køber

Køberen af kornet på det første skib ud af Ukraine har afvist leveringen, da der er frygt for problemer med fødevarekvaliteten.

Foto: Yasin Akgul / Ritzau Scanpix

Ud for den tyrkiske kyst ligger skibet Razoni, der er lastet med 26.000 ton majs og var første skib til at genoptage fragten af fødevarer fra Ukraine, og rører sig ikke ud af stedet lige foreløbig. Køberen af lasten frygter nemlig for lastens kvalitet.

Det skriver Financial Times.

Det er lidt af et tilbageslag understreger for den globale fødevarekrisen fortæller det FN-organ, der overvåger genåbningen af sortehavsruten. Ifølge FN understreger situationen vanskelighederne ved at genstarte kornforsendelser og afhjælpe en global fødevarekrise, der er udløst af Ruslands flådeblokade af Ukraines Sortehavshavne.

”Detaljer om kvalitetskontrol er forståeligt nok vage, men Razoni’s last blev afvist af køberen i Libanon, så der vil sandsynligvis være nogle yderligere problemer, især på det ældre korn, som skal ses som nødlidende last,” sagde Neil Roberts, der chef for marinen. og luftfart hos Lloyd’s Market Association.

Han tilføjer, at den gode nyhed er, at sortehavsruten er åben, men at der stadig er mange instanser i ubalance.

I alt har 12 skibe indtil nu forladt de Ukrainske havne Odessa, Chornomorsk og Pivdennyi med over 370.000 ton fødevarer inklusiv majs, solsikkemel og olie.

Yderligere fire skibe med korn er sejlet fra Ukraine

Første udenlandske skib ankommer til Ukraine for at hente korn

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier