FødevareWatch

Dele af Arlas klimaskov er fældet eller brændt

Arla markedsfører produkter som CO2-neutrale ved at kompensere for udledningen i produktionen ved at støtte skovbevaring i udlandet. Men store dele af skovene er væk, viser satellitfotos.

Foto: Arla PR-foto

Satellitfotos viser, hvordan en væsentlig del af den skov, Arla støtter gennem klimakampagne, er brændt eller fældet. Det skriver Politiken.

Arla sælger smør, mælk og yoghurt som CO2-neutral, fordi virksomheden støtter skovbevaring i udlandet, og derfor kompenserer for den CO2, der udledes.

Men 13 pct. af den beskyttede regnskov, Arla har støttet på Borneo er brændt ned, og i mejerigigantens andet skovprojekt i Brasillien fældes træerne i større grad, viser satellitbillederne taget løbende gennem de seneste 20 år.

Professor Ole Mertz og ph.d-stipendiat Scott Ford fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, der har lavet undersøgelsen, mener ikke, at billederne understøtter Arlas klimakampagne.

"Det giver mig ikke ro i maven, at udledningerne fra Arlas produkter bliver kompenseret af de her skove. Arlas partnere kan påstå, at afskovningen havde været endnu større, hvis ikke de havde beskyttet skovene. Jeg kan ikke sige, at det er forkert. Men de kan heller ikke dokumentere, at det er rigtigt. Og det understøttes ikke af satellitanalyserne," siger Ole Mertz til Politiken.

Arla forsvarer sin kampagne overfor avisen.

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier