FødevareWatch

AB Inbev vokser lidt mindre end ventet

Verdens største bryggeri kommer bedre gennem kvartalet end forventet med fremgang på driftsresultatet på over 30 pct.

Foto: PR/AB Inbev

Bryggerigiganten AB Inbev, der konkurrerer med Carlsberg på visse markeder, har oplevet mindre vækst i årets andet kvartal end ventet.

Fremgangen i driftsresultatet lyder på 31 pct., mens analytikere ifølge Bloomberg News havde regnet med en vækst på 41,6 pct., når man sammenligner med det stærkt coronaramte andet kvartal af 2020.

Også indtjeningen lander en anelse lavere end ventet. Bryggeriet har hentet en indtjening per aktie på 0,95 dollar per aktie, mens analytikere havde ventet 0,97 dollar per aktie.

Det sker ud fra en omsætning, der endte på 13,54 mia. dollar i kvartalet - lidt over analytikernes forventning om 13,22 mia. dollar.

Omsætningen i Europa, Afrika og Mellemøsten endte på 2,2 mia. dollar, mens analytikerne havde ventet 2,1 mia. dollar. Carlsberg er mest konkurrent i Europa og Asien.

For Asien og Stillehavsområdet endte omsætningen på 1,9 mia. dollar, hvor analytikerne havde regnet med 2 mia. dollar.

AB Inbev holder samtidig fast i sine forventninger til året, hvor væksten i det justerede driftsresultat (EBITDA) således ventes at ligge mellem 8 og 12 pct., mens analytikerne regner med 12,3 pct.

Forventningerne til investeringsniveauet fastholdes på 4,5-5 mia. dollar.

Aktien i AB Inbev faldt 0,2 pct. onsdag på børsen i Belgien.

Verdens største bryggeri vil vokse sig fem gange så stor i Danmark 

AB Inbev ruller seltzer-angreb ud i flere europæiske markeder 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier