FødevareWatch

De små købmænd vender tilbage til det danske detaillandskab

I Dagrofa har de vendt en nedadgående kurve. I 2020 har selskabet fået flere købmandsbutikker på grund af to årsager, siger chefkonsulent i Dagrofa.

Foto: Jørgen Rudbeck

I 2020 fik dagligvarekoncernen Dagrofa 20 købmandsbutikker mere end i 2019 under navnene Spar, Min Købmand, Meny og Let-Køb. Det skriver TV 2.

Det er ved at være nogle år siden, at antallet af købmandsbutikker er steget, men ifølge én af de nye købmænd, skyldes det stigende antal, at flere handler dagligvarer på nettet, hvilket åbner et marked for de små lokale butikker.  

"Det er startet for flere år tilbage, hvor folk er gået sammen lokalt og har startet nye butikker i de mindre byer i Danmark. Og det er vel at mærke sket i en periode, hvor halvdelen af dagligvarebutikkerne i landdistrikterne er lukket de seneste ti år," siger Noa Jankovic, der er chefkonsulent i Dagrofa, til mediet.

Han tilføjer, at pandemien samtidig har skabt et marked for lokale butikker.

Øl uden alkohol vinder større indpas hos danskerne

Selvisolation i Storbritannien tømmer hylderne i supermarkeder 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier