FødevareWatch

Kendt godsejer går ind i ejerkredsen hos Dryk

Dryk, der laver plantebaserede produkter, har fået endnu et kendt ansigt i ejerkredsen. "Vi vil gerne begynde at tænke mere plantebaseret i vores landbrug," siger godset bag opkøbet.

Foto: PR / Dryk

Fremover vil godsejer af Gjorslev Gods, Jens Edward Tesdorpf, sidde med ved det runde bord, når de store beslutninger skal tages for plantedrikproducenten Dryk.

Godsejeren har nemlig opkøbt mellem 10-15 pct. af virksomheden, og ifølge godsforvalter på Gjorslev Gods, der ligger i Holtug ved Store Heddinge, Carsten L. Jakobsen, er der flere årsager til, at godset har købt sig ind i Dryk.

"Dryk har lejet lokaler hos os i et par år, så vi vil rigtig gerne beholde dem. Men mest af alt handler det om, at vi vil gerne begynde at tænke mere plantebaseret i vores landbrug," siger han.

Gjorslev Gods  benytter cirka 900 hektar af sine i alt 1668 hektar til landbrug. Landbrugsarealerne består hovedsagligt af traditionelle landbrugsafgrøder som vinterhvede, vårbyg, raps, frøgræs samt majs og lucerne til grovfoder, skriver godset på sin hjemmeside.

Carsten L. Jakobsen tilføjer, at godset samtidig ser det delvise opkøb af Dryk som en god investering. På nuværende tidspunkt kan Carsten L. Jakobsen ikke sige, hvilken rolle Gjorslev Gods får, da det først skal besluttes på et bestyrelsesmøde efter sommerferien.

Noget tyder dog på, at der er nok af beslutninger at tage.

Foruden godsejeren har virksomheden også tegner og klimaaktivist Anders Morgenthaler med i ejerkredsen, der ejer 5-10 pct. af virksomheden. Derudover ejer Camilla Behr, der ejer virksomheden Thekla, 5-10 pct. Stifter og adm. direktør i Dryk Christian Christensen ejer 50-66 pct af virksomheden.

Tidligere på året udtalte stifteren af Dryk Christian Christensen til Landbrugsavisen, at virksomheden har travlt, og derfor ikke kan møde den store efterspørgsel på selskabets produkter.

"Lige nu sender vi godt og vel 20 vareprøver ud i verden om ugen, fordi der bliver spurgt efter dem. Der er simpelthen bare en enorm efterspørgsel lige nu," sagde han i maj.

Christian Christensen har tidligere ytret til FødevareWatch, at den stevnsbaserede virksomhed har internationale ambitioner, da plantedrikproducenten underskrev en aftale i Kina.

"Aftalen er først endeligt blevet skrevet under for en måned siden, og for tre uger siden fik vi så også vores varemærkeregistering i Kina," sagde Christian Christensen til FødevareWatch i februar.

Dryk har allerede aftaler i Singapore, Taiwan, Filippinerne, Polen, Litauen, Holland og Grækenland.

Inden for de danske grænser afsættes Dryk primært via foodservice-leverandører som Hørkram, Inco, AB Catering og BC Catering. Planteproducenten har også samarbejder med Lagkagehuset, Riccos Kaffebarer og Coffee Collective. Plantedrikkene fra Dryk, der for øjeblikket produceres hos Trensum i Sverige, findes ikke i detailhandlen.

Ægtepar bag Hanegal skifter kødet ud med planter

Forskere fra KU og AU har opdaget, hvordan hestebønnen gøres sikker at spise for alle

Råvareselskab varsler store ændringer grundet voksende plantemarked 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier