FødevareWatch

Pandemien har kostet millionunderskud i danske restauranter

Der er ikke meget grund til fest i den danske restaurationsbranche. Regnskaberne fra flere restauranter vidner om store underskud, mens nogle har formået at skrabe mindre overskud sammen.

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

De danske restauranter kæmper for at holde hovedet oven vande igennem coronakrisen, fremgår det af en række 2020-regnskaber fra branchen, som Berlingske har kigget på.

Madklubbens regnskab viser et underskud på næsten 16 mio. kr., hvor det i 2019 lød på et overskud på omtrent det samme.

"Det vil være synd at sige, at det er lige så pænt, som vi er vant til. Vores industri er blandt de allerhårdest ramte," siger Anders Aagard, der er ejer af Madklubben.

Sværere er underskuddet at sluge for Torben Olsen, som ejer Sovino Brands, der bl.a. står bag PS Bar & Grill og Café Victor, hvilket lyder på knap 33 mio. kr. på trods af, at virksomheden har modtaget 43 mio. kr. i nødhjælpspakker fra staten.

Michelin-restauranterne Alchemist og Geranium, hvilke henholdsvis ejes og delvist ejes af Lars Seier Christensen, bløder også med underskud, der løber op i 16,1 mio. kr. for Alchemist, og som med 7,5 mio. kr. for Geranium, æder hele restaurantens egenkapital.

Noma, Kiin Kiin og Mash kan derimod fremvise mere spiselige regnskaber med overskud på henholdsvis 40.000, 6,9 mio. kr. og 3,6 mio. kr.

Tvivl om regler kan have holdt barer fra at holde længere åbent

Bardirektør forventer op til 20 procent højere omsætning med længere åbningstid 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier