FødevareWatch

Danskernes bagetrang sender æggeproducents regnskab i vejret

Nordjyske Dava Foods vokser på både omsætning og resultat før skat i 2020. Selv tilskriver selskabet danskernes bagetrang under pandemien det positive regnskab.

Foto: PR / Dava Foods

Dava Foods, der er Danmarks største producent af friske æg og æggebaserede produkter, oplevede stor vækst under pandemien, skriver de i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet, så medførte pandemien en stor efterspørgsel på æg i de danske hjem, da der var tid til selvforkælelse i form af bagning.

Virksomhedens omsætning i Danmark steg med 8,6 pct. fra 625 mio. kr. i 2019 til 679 mio. kr. i 2020. Samtidig så virksomheden sit resultat før skat vokse med knap 14 pct. fra 32 mio. kr. i 2019 til 36,5 mio. kr. i 2020.

"Vi har oplevet en markant fremgang i omsætningen af æg og æggebaserede produkter på det danske detailmarked det seneste år. Det er en udvikling, der bygger videre på den stigende efterspørgsel, som vi har set de sidste mange år, og i 2020 er afsætningen blevet kraftigt understøttet af COVID-19 pandemien," siger Ivan Noes, der er adm. direktør i Dava Foods.

Ramt på Foodservice

Selvom danskerne bagede mere og brugte flere æg i de hjemmelavede måltider, så gik de dog mindre på restaurant i 2020.

Det har de også kunne mærke i Dava Foods.

"Vi har dog samtidig oplevet en nedgang i salget til foodservicesektoren grundet nedlukning af restauranter og andre bearbejdende virksomheder. Det er derfor et område, der kræver vores opmærksomhed, og som vi forventer stabiliseret, når restaurationsbranchen igen er tilbage for fuldt blus," siger Ivan Noes.

I resten af 2021 forventer Ivan Noes, at selskabet vil rykke endnu mere på at gå fra at være et æggepakkeri til en moderne fødevareproducent.

Skal forædle mere

DAVA Foods har de seneste år introduceret æggebaserede produkter som mayonnaise og aioli, rapsoliespray, egg-bites og proteinbaserede sportsernæringsprodukter som en del af sortimentet.

Overgangen til at være mere end fødevarevirksomhed, forventer Ivan Noes, vil få endnu mere vind i sejlene indenfor næste regnskabsår.

"Vi har forberedt et produktions-setup med fleksibilitet til at følge forbrugertrends og krav fra detailhandlen. I fremtiden skal en stadig større andel af vores omsætning komme fra forædlede, innovative produkter, og vi skal inspirere forbrugerne med flere æggebaserede fødevarer," siger han.

Han tilføjer til udsigterne til det næste regnskab for 2021, at, Dava Foods Denmark forventer en fortsat positiv indtjening i 2021, men resultatet kan blive påvirket af fugleinfluenza og øgede råvarepriser.

Ægkoncern og foderselskab forsøger sig med nyt CO2-besparende koncept

Svensk æggekrise giver danske muligheder: Må importere æg for første gang i flere år

Store fugleinfluenza-problemer rammer svenske butikker 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier